Fintel Eneria Group investirat će u Srbiji

Talijanska kompanija Fintel Energia Group SpA , javno preduzeće prisutno na italijanskoj berzi koje se bavi proizvodnjom “zelene energije”, dobilo je dozvolu za izgradnju i rad vjetroelektrane snage 9,225 MW u Velikom Gradištu u centralnoj Srbiji.

Vjetroelektranom, koja će biti izgrađena u prvoj polovini 2016. godine, upravljaće zavisna kompanija Vjetropark RAM d.o.o, u kojoj Fintel Energia Group SpA drži 54 odsto akcija preko kompanije MK Fintel Wind d.o.o., dok MK Holding drži preostalih 46 procenata, saopšteno je iz MK Fintel Wind-a. RAM vjetroelektrana, koja će generisati čistu energiju za 4.400 srpskih domaćinstava, predstavlja četvrti projekat za redom kompanije MK Fintel Wind, koji je dobio dozvolu za izgradnju. Kompanija MK Fintel Wind, osnovana 2007. godine, jedna je od prvih kompanija u Srbiji koja se bavi proizvodnjom “zelene energije” pomoću vjetroelektrana i solarnih panela.

Zajedno sa druga dva projekta, snage 16,5 MV, čiji se završetak očekuje krajem 2015.godine, kompanija MK Fintel Wind predstavlja najvećeg privatnog nezavisnog proizvođača električne energije u Srbiji. Od danas, kompanija MK Fintel Wind posjeduje dozvole za projekte snage 154 MW, navodi se u saopštenju.

You may also like