Fasimonu produžen mandat

Nadzorni odbor
Nadzorni odbor Ine u petak je produljio mandat predsjedniku Uprave Ine Sandoru Fasimonu do 31. ožujka 2024. godine, priopćeno je iz Ine.

Fasimon je na čelo Ine imenovan 1. srpnja 2018. godine, na razdoblje do 30. lipnja 2021. godine. Na to mjesto došao je s mjesta glavnog operativnog direktora MOL-a, zamijenivši Zoltana Aldotta. Nadzorni odbor imenovao je danas i nove članove Uprave Ine – Ferenca Horvátha i Józsefa Simolu. Njihov mandat u Upravi počinje s 1. veljače i traje do 31. ožujka 2024. godine.

Ferenc Horváth i József Simola u Upravi Ine će zamijeniti dva dosadašnja predstavnika MOL-a u hrvatskoj naftnoj kompaniji – Ákosa Székelya? i Zsolta Pethőa, kojima je mandat trebao trajati do 30. lipnja ove godine.

No, Székely i Zsolta Pethő iz Uprave Ine odlaze krajem siječnja ove godine, a u Upravu ulaze dva predstavnika MOL-a koji su ranije bili predstavnici mađarske kompanije u Nadzornom odboru Ine.

Naime, Ferenc Horváth je bio u Nadzornom odboru Ine od 2012. do 2020. godine, a József Simola između 2016. i 2020. godine. No, na skupštini Ine održanoj 18. prosinca na prijedlog MOL-a u Nadzorni odbor Ine ponovno su izabrani József Molnár i László Uzsoki, uz tri nova MOL-ova predstavnika – Zsuzsanna Ortutay, Gabriel Szabó i Domokos Szollár, koji su u tom tijelu zamijenili Horvatha i Simolu te Szabolcs I. Ferencza.

Inače, Inina Uprava ima šest članova, od čega su tri predstavnici MOL-a (koji daje i predsjednika Uprave), a tri predstavnika hrvatske države. U Upravi Ine s hrvatske strane su Niko Dalić, Barbara Dorić i Darko Markotić. Mađarski MOL-u u Ini drži nešto više od 4,9 milijuna dionica Ine ili 49,1 posto od ukupnog broja, a Republika Hrvatska4,48 milijuna dionica ili 44,8 posto.

You may also like

0 comments