Exxon Mobile otpušta veliki broj djelatnika?

Reuters
Exxon Mobil Corp priopćio je u srijedu kako razmatra smanjenje broja radnih mjesta u svijetu jer globalna pandemija koronavirusa smanjuje potražnju za gorivom.

Najveća američka naftna kompanija najavila je dobrovoljna otpuštanja u Australiji u najnovijem u valu smanjenja troškova. Exxon i druge naftne kompanije su suočeni s poslovima potaknuti povijesnim padom potražnje za gorivom zbog pandemije COVID-19.

Exxonovo smanjenje broja radnih mjesta nastavit će se globalno do 2021. godine, a Australija je prva zemlja izvan Sjedinjenih Država u kojoj je dovršio procjenu svojih poslova, prema riječima osobe koja je upoznata s postupkom.

Prije pandemije, izvršni direktor Darren Woods slijedio je ambiciozni plan potrošnje kako bi povećao proizvodnju nafte i preokrenuo spuštenu dobit na temelju oklade da će rastuća globalna srednja klasa tražiti više njihovih proizvoda.

Međutim, tvrtka je umjesto toga smanjila kapitalnu potrošnju ove godine za 30% i upozorila na dublje rezove 2021. godine, jer pokušava obraniti dividendu od gotovo 9% prinosa na dionicu. Exxon je u srpnju objavio prve kvartalne gubitke u najmanje 36 godina, donosi SeeBiz.eu

You may also like

0 comments