Home Geopolitika Evo zašto Rusiju ne treba doživljavati carstvom zla

Evo zašto Rusiju ne treba doživljavati carstvom zla

by Agencije

Rusija nije “Carstvo zla”, ali bilo koji njezin korak se može odraziti na američke interese, zato Washington mora biti zainteresiran za suradnju s Moskvom, piše The National Interest.

Na današnji se dan odnosi s Rusijom mogu doživljavati i kao izazov i kao dobra mogućnost, smatraju autori članka. “Rusija nije više ‘Carstvo zla’ kojem su se Sjedinjene Države suprotstavljale u hladnom ratu. Koraci koje čini Moskva vrlo su važni za interese Sjedinjenih Američkih Država”, piše NI.

Washington prije svega ne smije zaboraviti da je Rusija jedina država koja je u stanju zbrisati SAD s lica Zemlje u roku od pola sata, pišu autori članka.

Drugo, Moskva je važan faktor u borbi protiv nuklearnog terorizma i širenja oružja za masovno uništenje. Osim toga, spremnost Rusije za razmjenu podataka može ozbiljno utjecati na sprječavanje terorističkih napada u cijelom svijetu. Treba misliti i na to da je Rusija najveća država svijeta, da graniči s Kinom, Poljskom, Sjedinjenim Državama, podsjećaju autori članka. Zato je nemoguće reći da je Rusija samo “regionalna” država.

“Treba također primijetiti da je Rusija borbena zemlja: ona je već puno puta pokazala spremnost da se oružjem bori za svoje interese, pa i to da Rusija kao nitko drugi može pokvariti američke planove”, piše NI.

Related Posts