Evo tko su Plenkovićeva desetorica

U HDZ-u se posljednjih dana sve više priča o listama. U stranci se spekulira imenima “dobitnika i gubitnika”.

Tako se u HDZ-u spekulira da bi prvi na listama mogli biti: u 1. jedinici Plenković, u 2. Miroslav Tuđman, u 3. Damir Habijan koji je među prvima zatražio ostavku Tomislava Karamarka, u četvrtoj Tomislav Tolušić, u petoj Zdravko Marić, u šestoj Goran Marić, u sedmoj Damir Jelić, u osmoj Oleg Butković, u devetoj Ivana Maletić, a u desetoj Damir Krstičević. Također se, doznaje Jutarnji list, razmatra da prvo mjesto na listi za dijasporu dobije Zdravka Bušić.

S druge strane, sve je veći i “popis gubitnika”, a među njima su neka ministarska i saborska imena. Primjerice, doznaje Jutarnji, da se uopće više ne računa na ministrice Nadu Šikić i Bernardicu Juretić. Visoke pozicije ne mogu, navodno, više očekivati ni Darko Horvat i Lovro Kuščević te Stevo Culej, Željko Fiolić, Franjo Lucić, Ivan Šuker… Navodno su upitne i pozicije Željka Reinera i Mire Kovača.

I u vrhu SDP-a na Iblerovu trgu ovih dana događa se veliki brainstorming – ekipa Zorana Milanovića sastavlja izgled nove vlade, za slučaj da Narodna koalicija osvoji izbore u rujnu.

You may also like