Evo tko će profitirati od krize

Zimo
Posljedice krize uzrokovane epidemijom, neće preživjeti brojne male, ali i velike kompanije diljem svijeta.

Analitičari Morgan Stanleya objavili su rezultate istraživanja o kompanijama koje će se brže oporaviti nakon krize i u čije dionice preporučuju investiranje, a nabrojali su i tvrtke za koje vjeruju da će se puno teže oporaviti od korona-krize.

Jedna od kompanija čije bi se poslovanje brzo moglo oporaviti jest Amazon – izolacija i ostanak kući mnoge su natjerali na korištenje online kupovine i te će navike dosta njih zadržati i u budućnosti. Analitičari smatraju kako će korisnici sve više novca, umjesto u tradicionalnom načinu kupovine, trošiti putem interneta, što je pozitivna informacija i za dostavne kompanije, koje također imaju puno posla u posljednje vrijeme.

Poput Amazona, i Google i Facebook brzo bi se trebali oporaviti jer, kada se marketinški budžeti kompanija ponovno povećaju, one će trošiti veliki novac u online oglašavanje, od čega će najviše profitirati upravo ova dva internetska giganta koji dominiraju tržištem internetskog oglašavanja. Analitičari su palac gore pokazali i za Uber – iako kažu da sama kompanija nije toliko cijenjena, njihova je usluga iznimno korisna i popularna i jednom kada ponovno budemo mogli normalno izlaziti vani, veliki broj ljudi ponovno će koristiti Uber.

Od ostalih kompanija koje su spomenute u izvještaju Morgan Stanleya treba izdvojiti i još jednu kompaniju iz segmenta e-trgovine (Chevy) koja putem interneta prodaje hranu za životinje te gamerske kompanije poput Activision Blizzarda, Take-Two Interactivea, Zynge i Glua.

Među poznatijim većim tvrtkama čiji će oporavak duže trajati, izdvojene su one koje su “jako izložene” malim i srednjim kompanijama poput Yelpa i Groupona te kompanije iz turističkog sektora poput Expedije i Trivaga, prenosi Zimo.

You may also like

0 comments