Evo koja su tri temelja za restrukturiranje Uljanika

 Uprava Uljanika i njezin savjetnik predstavili su u srijedu u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta program restrukturiranja Uljanik Brodogradililšta, koji se temelji na finaliziranju knjige narudžbi, transformaciji brodogradnje i diversifikaciji poslovanja, priopćeno je iz Ministarstva.

Na današnjem sastanku Uprava Uljanika i savjetnik koji sudjeluje u izradi programa restrukturiranja, prezentirali su osnovne dijelove programa restrukturiranja, a prema navodima, on će biti baziran na tri osnovna elementa: finaliziranju knjige narudžbi, transformaciji brodogradnje i diversifikaciji poslovanja, kaže se u priopćenju.

Dodaje se kako je dogovoreno da prvi nacrt programa restrukturiranja bude dostavljen Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta i Ministarstvu financija tijekom idućeg tjedna.

Usvajanje programa restrukturiranja u Vladi i Europskoj komisiji uvjet je za početak restrukturiranja u Uljanik Brodogradilištu. Uprava Uljanika očekuje da će se to dogoditi do početka lipnja, kaže se u priopćenju.

Današnje predstavljanje programa restrukturiranja uslijedilo je nakon što je Kermas energija odabrana za strateškog partnera za ulazak u vlasničku strukturu Uljanika i provedbu restrukturiranja Uljanik Brodogradilišta.

Sukladno smjernicama Europske komisije o državnim potporama za sanaciju i restrukturiranje nefinancijskih poduzetnika u teškoćama te Vladinoj odluci o davanju državnog jamstava za kreditno zaduženje Uljanik Brodogradilišta radi provedbe sanacije i financijske konsolidacije, treba što prije izraditi održiv program restrukturiranja.

Europska komisija zadala je 22. siječnja rok od šest mjeseci za izradu toga programa.

You may also like