Tjednik Nacional ponovno je otvorio priču u kojoj u vezu dovode Tomislava Karamarka i MOLova lobista Josipa Petrovića, ali i J&T grupu, koja je navodno za MOL pokušala 2011. godine kupiti dionice Ine pod sumnjivim okolnostima.

Sukus priče, u kojoj se Nacional poziva na neovisne izvore i anonimne svjedoke, jest u tome da su se predstavnici J&T grupe navodno sastali s prvim potpredsjednikom Vlade Tomislavom Karamarkom i njegovim prijateljem Josipom Petrovićem. Na tom su sastanku, piše Nacional, predstavnici J&T grupe navodno tražili podršku Vlade za njihovo preuzimanje Adris grupe. Nacional iznosi da su Karamarko i Petrović, kao protuuslugu za podršku za preuzimanje Adrisa, tražili da J&T kupi Novi list kako bi kontrolirali taj medij, prenosi Večernji list.

U HDZ-u tvrde da je apsolutno netočno da se takav sastanak ikada dogodio, odbivši dalje komentirati navode Nacionala koji se, rekli su, sastoje od navodnih izjava svjedoka i ostalih anonimnih izvora. Nacional je, podsjetimo, objavio ugovore o suradnji Karamarkove supruge s MOL-ovim lobistom Josipom Petrovićem koji su doveli do krize vlasti, a sad u svakom broju otvaraju nove teme koje se tiču Tomislava Karamarka i Josipa Petrovića.

Related Posts