Ericsson smanjuje broj djelatnika zbog smanjnja troškova

Švedski proizvođač telekomunikacijske opreme Ericsson otpustit će ovog ljeta tisuće radnika a razmatra i dodatno smanjenje troškova zbog posustajanja tržišta, izvijestio je u utorak Svenska Dagbladet (SvD), pozivajući se na neimenovane izvore.

Budući da su dobit i prihodi u prvom tromjesečju bili slabiji nego što se očekivalo, iz švedske su kompanije poručili da će slabija potrošnja na mrežnu opremu u Europi i Latinskoj Americi zahtijevati dodatno smanjenje troškova, ne navodeći konkretne brojke.

Izvijestili su također da su na dobrom putu da u 2017. uštede devet milijardi švedskih kruna godišnje u odnosu na razine iz 2014. godine, kao što su i zacrtali. Svenska Dagbladet je pak danas izvijestio da u Ericssonu ovog ljeta namjeravaju otpustiti između tri i četiri tisuće radnika te možda još nekoliko tisuća u idućoj fazi. Na kraju prvog tromjesečja Ericsson je prema najnovijem izvješću zapošljavao 115.300 radnika, oko tisuću manje nego na kraju 2015. godine.

Švedska je kompanija inače svjetski lider u segmentu infrastrukture za mobilne mreže ali ima teškoća s ubrzavanjem rasta tog dijela poslovanja budući da su mreže nove generacije dobrim dijelom već izgrađene, posebno na razvijenim tržištima, napominje Reuters.

You may also like