Erdogan: Napade u Istanbulu izveo je bombaš iz Sirije

Sirijski bombaš samoubojica osumnjičen je za napad u središtu Istanbula u utorak, rekao je predsjednik Recep Tayyip Erdogan o eksploziji u kojoj je 10 osoba ubijeno i 15 ranjenih, a među njima je norveški državljanin, potvrdila je ta zemlja.

“Osuđujem teroristički napad u Istanbulu za koji se procjenjuje da ga je izveo bombaš samoubojica sirijskog podrijetla. Nažalost 10 je osoba ubijeno uključujući strance i turske državljane. Ima i 15 ranjenih”, rekao je Erdogan u govoru stranim veleposlanicima koji je uživo prenosila televizija. Turski sigurnosni dužnosnici kazali su da je velika vjerojatnost da su napad počinili militanti džihadističke skupine, takozvane Islamske države.

Turska je prva meta svih terorističkih skupina u regiji i jednako se bori protiv svih njih, rekao je Erdogan. Norveško ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je da je u eksploziji ozlijeđen Norvežanin koji je zbrinut u turskoj bolnici. “Ozljede nisu za život opasne”, rekao je glasnogovornik norveškog ministarstva Guri Solber za Reuters. Turska vlada izdala je privremenu zabranu za prikazivanje prizora s mjesta eksplozije, Trga Sultanahmet, u skladu s kojom ni jedna velika televizijska postaja ne prenosi prizore s mjesta događaja.

You may also like

0 comments