Emir Suljagić obračunava se putem Twittera

Emir Suljagić, zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine i visoki dužnosnik Demokratske fronte (DF) sukobio se putem društvene mreže twittera i uputio niz uvreda na račun čelnika Naše stranke jer su podržali Zakon o radu u Parlamentu Federacije BiH.

Suljagić je žestoko kritzirao čelnike Naše stranke Albina Zuhrića i Oskarovca Danisa Tanovića. Članove te stranke nazvao je pudlicama jer su nakon susreta s premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem iz Stranke demokratske akcije (SDA) i uvrštavanja njihovih amandmana u Zakon o radu podržali taj zakon u Parlamentu Federacije BiH. “Naravno, SDA staje u obranu svoje pudlice (Naše stranke)”, napisao je Suljagić na svome twitter profilu.

Predsjednik Naše stranke Albin Zuhrić odgovorio je Suljagiću da je Demokratska fronta, stranka Željka Komšića, trojanski konj koja ima sve privilegije jer sudjeluje u vlasti. U raspravi je Suljagić Tanovića također nazvao pudlicom aktualne vlasti i rekao da taj ne može napisati suvisao komentar. Suljagić se često putem Twittera upušta u vrijeđanja i napade drugih javnih dužnosnika, a najžešći je bio prema vlasniku internetskog portala Poskok Ivanu Šušnjaru kojega je ‘počastio’ iznimnom ponižavajućim nazivima.

Žalbeno vijeće Suda Bosne i Hercegovine potvrdilo je prvostupanjsku presudu i osudilo ravnatelja državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uvjetno na godinu dana zatvora jer nije uputio policijsku postrojbu da zaštiti državne institucije tijekom lanjskih nasilnih prosvjeda. “Mi smo dobili otpravak Suda BiH i njime je potvrđena prvostupanjska osuđujuća presuda Goranu Zubcu. Mi smo zadovoljni ovakvih ishodom”, rekao je glasnogovornik Državnog odvjetništva BiH Boris Grubešić.

Žalbeno vijeće Suda BiH odbilo je kao neosnovanu žalbu obrane Gorana Zubca, ali i žalbu Državnog odvjetništva BiH na uvjetnu kaznu zatvora. Ta uvjetna kazna prema odredbama prvostupanjske presude neće biti izvršena ukoliko u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo. Sud BiH je u ožujku proglasio Zupca krivim jer je odbio pružiti potporu i poslati postrojbu specijalne policije tijekom nasilnih prosvjeda iz veljače prošle godine kada je zapaljeno više zgrada institucija uključujući i zgradu Predsjedništva BiH u Sarajevu.

Zupčev odvjetnik Dragiša Jokić najavio je apelaciju Ustavnome sudu BiH na ovakvu presudu tvrdeći da je pravno neutemeljena.Predstavnici vladajuće Srpske demokratske stranke (SDS) s državne razine kao i političke stranke iz Sarajeva inzistirale su na smjeni Gorana Zupca nakon izricanja nepravomoćne presude, što je sprječavalo nekoliko članova Nezavisnog odbora Parlamenta BiH koji bira i razrješava policijskog ravnatelja. Dužnosnici HDZ-a BiH u tome odboru inzistirali su da se ne glasuje o Zupčevoj smjeni do izricanja pravomoćne presude Suda BiH, a predsjednik Žika Krunić bio je protiv smjene aktualnog ravnatelja SIPA-e kojega se smatra bliskim predsjedniku Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika.

You may also like

0 comments