Rukovodilac jednog od najvećih izložbenih centara u Evropi – moskovskog “Ekspocentra“, Sergej Bednov, sa reprezentativnom delegacijom, dolazi sledeće nedelje u višednevnu posetu Beogradu radi razmatranja zajedničkih projekata u vezi sa promovisanjem srpskih proizvoda u Rusiji, u okviru saradnje privrednih komora dve zemlje, saopštila je danas ambasada Rusije u Srbiji.

Bednov je istovremeno rukovodilac Odbora Privredne komore Rusije. U Beogradu će se 15. septembra, kako je najavljeno u saopštenju, održati sastanak Bednova sa ministrom privrede Srbije Željkom Sertićem. “Smatramo da je Srbija važan partner u evropskom regionu i usmereni smo prema daljem povećanju investiciono-privrednih i humanitarnih veza“, istakao je Bednov uoči svog putovanja za Beograd.

Prema njegovim rečima, predstavnici ruske izložbene sfere su spremni da aktiviziraju saradnju sa srpskim kompanijama i realizuju nove zajedničke projekte. “Naime, imamo ponude za predstavnike poslovnih krugova Srbije, koji bi doprineli povećanju izvoza poljoprivredne proizvodnje u Rusiju“, istakao je Bednov. On je dodao da je “Ekspocentar” spreman da pruži dobre uslove za organizaciju kolektivnih štandova u okviru ruskih izložbenih projekata u sferi namirnica i prehrambene industrije, inovativnih tehnologija, zdravstva, lake industrije i drvoobrade.

Ruska delegacija će se tokom borevka u Beogradu sastati i sa predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom, rukovodstvom beogradskog Sajma i predstavnicima asocijacija srpskih preduzetnika, navedeno je u saopštenju. (Tanjug)

Related Posts