Home Geopolitika Eksplodirala bomba u Bruxellesu, ima ozlijeđenih

Eksplodirala bomba u Bruxellesu, ima ozlijeđenih

by Agencije

Bomba je eksplodirala pred insittutom za kriminalistiku u sjevernom dijelu Bruxellesa u ponedjeljak no zgrada je bila prazna i nitko nije ozlijeđen, objavili su tamošnji mediji.

Automobil se probio kroz prepreke nešto prije tri ujutro i jedan ili više napadača detonirali su bombu u blizini laboratorija koji su se zapalili, prenio je RTL. Tužiteljstvo u Bruxellesu potvrdilo je da je zabilježena eksplozija u institutu koji je u sjevernom predgrađu Bruxellesa no uzrok eksplozije nisu još mogli potvrditi.

Institut je povezan s belgijskim ministarstvom pravosuđa i provodi forenzička vještačenja u kaznenim predmetima, prema web stranicama instituta. Europa je u stanju povišenje uzbune nakon islamističkih napada u Parizu i Bruxellesu tijekom proteklih godinu dana. U Belgiji je na snazi visoki stupanj opasnosti nakon terorističkih napada u ožujku na tamošnju zračnu luku i metro kada su stradale 32 osobe.

Šteta je velika, kazao je glasnogovornik vatrogasne službe za AFP. “Eksplozija je bila vrlo snažna”, kazao je Pierre Meys. “Prozori laboratorija su izbijeni i završili su nekoliko desetak metara dalje”.

Related Posts