Egipat započeo odmazdu za dekapitaciju vlastitih državljna

Kairo – Egipatske vlaste objavile su da su započeli bombardiranje položaja IS-a u Libiji, nakon što su militanti u nedjelju obavili video smaknuća 21 Egipćana u Libiji.

Meta napada egipatske vojske su kampovi IS-a, mjesta za vježbanje vojnika, kao i skladišta s oružjem. “Imamo pravo odgovoriti na ovaj napad”, istaknuo je predsjednik Egipta Abdel Fattah al-Sisi nakon objave nemilosrdnog videa.

Podsjetimo, IS-a je objavila u nedjelju video snimku smaknuća 21 egipatskih Kopta otetih u Libiji. Na snimci se vidi kako pripadnici ISIS-a grupi od 21 egipatskih Kopta, obučenih u narančastu odjeću, odrubljuju glave nakon što su ih natjerali da kleknu na tlo. Stravičan video pojavio se na Twitter profilu web sitea koji podržava ISIS, piše Reuters. Snimku su nazvali “Poruka napisana krvlju sljedbenicima križa”, a u njoj navode da je ovo pogubljenje osveta jer ” kopski križari u Egiptu progone muslimane”.

I Bijela kuća osudila je u nedjelju “prijezira dostojno kukavičko ubojstvo” 21 Egipćana u Libiji koje su počinili militanti ISIS-a i pozvala na političko rješenje sukoba u toj zemlji.

You may also like