EBDR odobrio RBA Factoringu 90 milijuna eura za radni kapital tvrtki

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je Raiffeisen Factoringu kreditni aranžman u iznosu od 90 milijuna eura namijenjen financiranju radnoga kapitala domaćih malih, srednjih i većih poduzetnika i poduzeća, objavljeno je u utorak iz te dvije financijske institucije.

U priopćenju se prenosi izjava potpredsjednika EBRD-a Phila Bennetta da su mali i srednji poduzetnici snažan pokretač hrvatske ekonomije, koji stvara više od 55 posto dodane vrijednosti i ima udio od 67 posto u ukupnoj zaposlenosti te stoga EBRD odlučno podržava daljnje jačanje tog sektora u Hrvatskoj i daljnji gospodarski rast zemlje. “Stoga ovaj novi program s Raiffeisen Factoringom iznova potvrđuje naš strateški fokus na ovaj sektor”, komentirao je ugovor Bennett.

Direktorica EBRD-a za Hrvatsku i Sloveniju Vedrana Jelušić Kašić, pak, ističe da će poseban fokus u okviru novog EBRD-ovog financiranja biti usmjeren financiranju poduzeća u udaljenim područjima Hrvatske.

Faktoring je, prema riječima pedsjednika Uprave Raiffeisen Factoringa Igora Fišera, najbrže rastući financijski proizvod u srednjoj i istočnoj Europi, a Raiffeisen Factoring će kreditna sredstva EBRD-a koristiti za povećanje plasmana malim i srednjim poduzećima, kao i za stvaranje novih faktoring proizvoda.

EBRD je u Hrvatskoj aktivan kao investitor od osamostaljenja zemlje i do sada je uložio približno 3,5 milijardi eura u 187 projekata. Poslovne aktivnosti Banke uključuju sve sektore gospodarstva i posebno su jake u infrastrukturi, korporativnom sektoru, financijskim institucijama i energetici, navodi se u priopćenju.

You may also like