Dvadeset milijardi eura zahvaljujući članstvu u EU

Plenković
Uvodno je na današnjoj sjednici Vlade, premijer govorio o aferi vjetroelektrane.

U ime cijele Vlade želim reći da smo privrženi borbi protiv korupcije, kazao je uvodno premijer. “Dokaz je upravo ovaj proces koji se odvija od prošlog tjedna. Nema nikakve dileme da borbu protiv korupcije želimo i podržati i ohrabriti. Upravo je ovaj slučaj dokaz da DORH i policija rade bez upliva”, rekao je premijer.

“Za nas su ta ponašanja neprihvatljiva, zato smo i razriješili navedene dužnosnice. Ne želimo na bilo koji način biti upleteni u nečije pojedinačne akte koji narušavaju ugled Vlade.”, rekao je.

“Među akterima koji su u ovo involvirani – policija, Državno odvjetništvo i sud – nadležna tijela moraju utvrditi tko je odgovoran za pucanje mjera nadzora. Ovo govorim bez primisli o pritisku na tijela. No, važno je da se utvrdi tko je za to odgovoran”, rekao je.

Premijer je zahvalio svima koji su sudjelovali u različitim događanjima povodom Dana državnosti. “U međuvremenu, vidjeli smo i podatke DZS-a koji su pokazali da je u prvom tromjesečju rast BDP-a bio 0.4 posto u odnosu na isto razdoblje lani, što je s obzirom na epidemiju ohrabrujući podatak. Mislim da smo vrlo jasno iskomunicirali u ovom trenutku što nam je potrebno i kako. Važno je imati na umu da ćemo zahvaljujući članstvu u EU, na raspolaganju imati 20 milijardi eura u idućih sedam godinu. Ispunili smo u cijelosti akcijski plan o europskom tečajnom mehanizmu 2”, pojasnio je premijer.

Osvrnuo se i na sanaciju zgrada i kuća nakon potresa u Zagrebu. “Prema informacijama ministarstva Državne imovine primljeno je 223 zahtjeva za najam stanova. Isto tako, Ministarstvo graditeljstva objavilo je Javni poziv za građane kojima su nekretnine oštećene u potresu. Ono što je nužno bit će sanirano i financirano”, kazao je Plenković.

You may also like

0 comments