Dvadeset i tri umrla u napadu Islamske države

Jemenske snage sigurnosti potvrdile su da su u ponedjeljak ujutro zaustavile napad militanata Islamske države na policijski stožer u Adenu u kojemu su poginula 23 policajca.
Glavni stožer policijske brigade u Adenu, na jugu Jemena, napali su u nedjelju džihadisti koji su uspjeli ući u zgradu, podmetnuti vatru i uzeti više talaca, među kojima dvojicu policajaca koji su kasnije ubijeni. Ukupno je u operaciji poginulo 23 pripadnika snaga reda, rekao je u ponedjeljak sigurnosni dužnosnik.

Snage reda pokušale su u tri navrata tijekom noći zauzeti zgradu i svaki put je napadač samoubojica aktivirao eksploziv, spriječivši njihov napredak, objasnio je taj dužnosnik.

Četvrti napadač samoubojica raznio se u ponedjeljak ujutro te su snage sigurnosti konačno prekinule otmicu, po istom izvoru. Još dvojica samoubojica raznijela su se na početku napada kako bi omogućili suučesnicima da uđu u glavni stožer. “Snage sigurnosti uspjele su ući u zgradu i očistiti je od elemenata zla i terorizma”, napisalo je u priopćenju ministarstvo unutarnjih poslova vlade predsjednika Abda Rabe Mansura Hadija koji je uspostavio sjedište u Adenu otkad je potjeran iz glavnog grada Sane krajem 2014.

U on line priopćenju IS je preuzeo odgovornost za napad u nedjelju, prvi tog tipa u Adenu unazad godinu dana.

You may also like

0 comments