Duterte prijeti ubojstvom filipinskih katoličkih biskupa

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte u srijedu se opet obrušio na rimokatoličke biskupe, kazavši da ih sve treba ubiti jer su beskorisni.
Duterte je opetovano kritizirao Katoličku crkvu i njezine čelnike na Filipinima, no tvrdi da on vjeruje u Boga, ali da su biskupi budale.

“Ne bih uspio u životu… bez Boga”, rekao je Duterte pa dodao: “Ali vaši biskupi, pobijte ih. Beskorisni su, to su budale. Znaju samo kritizirati”.

Nadalje je 73-godišnji filipinski predsjednik rekao da njegov Bog “ima zdrav razum”, u odnosu na “glupog” Boga katoličkih biskupa. “Nikada nisam rekao da sam ateist”, objasnio je Duterte na svečanosti upriličenoj za gradove i općine prijatelje djece. “Predsjednikovanje je bogomdani dar. Siguran sam da mi ga Bog ne bi dao da sam niškoristi”, rekao je. Filipini su većinska katolička zemlja Azije u kojoj se 80 posto stanovništva izjašnjava praktičnim vjernicima.

Duterte je opetovano optuživao biskupe i svećenstvo za korupciju i spolno zlostavljanje i ustvrdio da je i sam bio žrtva dok je bio školarac u gradu Davaou.

You may also like

0 comments