Đukanović: Ključni izazov Crne Gore je racionalno korištenje resursa

Ključni izazov crnogorske politike je racionalno i održivo korišćenje resrusa, saopštio je predsjednik Vlade Milo Đukanović u okviru tradicionalnog Miločerskog foruma, donoais Portal Analitika.

On je poručio da je vrijeme za hrabri iskorak koji će povratiti dostojanstvo profesije prosvjetnog i naučnog radnika. Odgovarajući na pitanje da li će sljedeće godine govoriti o Crnoj Gori kao novoj članici NATO-a, Đukanović je najavio da već narednih dana očekuje vrlo povoljnije vijesti iz najznačajnijih međunarodnih centara. Korišćenje resursa, ali racinalno i održivo je ključni izazov crnogorske državne politike, kazao je Đukanović.

No, on ističe da, kao što nije opravdano čuvati samo resurse i ništa ne raditi, nije opravdano ni bezglavo ući u rabljenje svih resursa. Pitanje je samo imamo li znanja i odvažnosti za njihovo korišćenje.

Razvoja nema bez obrazovanja, te Đukanović naglašava kako je neophodno „povratiti onaj ugled koji je učitelj, nastavnik, profesor, nekada imao u crnogorskom društvu”.

You may also like