Dubravko Štimac izabran za novog predsjednika NO Podravke

Mate Crkvenac i Ivo Družić opozvani su sa svoje dužnosti u NO-u, izvijestio je ministar državne imovine Goran Marić nakon skupštine. Za članove Nadzornog odbora Podravke izabrani su Marko Kolaković , Slavko Tešija, Luka Burilović i Damir Grbavac.

“NO će imenovati Upravu. Skupština je odradila svoj posao, ja sam obavio svoj posao”, kazao je Marić, ne govoreći o tome hoće li Zvonimir Mršić biti smijenjen s čela Podravke, koja bilježi sjajne rezultate zadnjih godina.

Na pitanje N1 zašto je ministar državne imovine Goran Marić ondje, budući da je to presedan da ministar predsjeda skupštinom poduzeća kojemu država nije većinski vlasnik, on odgovara:

“Zašto ste vi agresivni? To je presedan. Moje predsjedanje skupštinom je samo znak odgovornosti. Ovo je simbolična gesta, znak da nam je stalo do Podravke, jer je RH najveći pojedinačni dioničar”, kazao je Marić.

Država će imati tri, a HZMO četiri predstavnika. Marić tvrdi da to ne znači da se odrekla jednoga člana, nego je broj članova NO-a proporcionalan udjelu države u Podravci.

I Štimac je upitan hoće li maknuti Zvonimira Mršića iz Uprave Podravke.

“To vam ne mogu potvrditi, to je odluka svih članova Nadzornog odbora”, kazao je Štimac. Odmah nakon skupštine je započeo sastanak NO-a.

(Agencije)

You may also like