Dubravka Jurlina Alibegović: Novo ćemo zapošljavanje spriječiti okrupnjavanjem

Nakon što je na sjednici Vlade ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović izjavila kako će, s obzirom da njezin resor očekuje “niz reformskih poteza”, trebati zapošljavati dodatne službenike, nakon sjednice je novinarima pojasnila kako bi veliki broj državnih tijela sličnih aktivnosti trebalo ujediniti, a ljude iz agencija prebaciti u ministarstva.

Na pitanje novinara o novom zapošljavanju državnih službenika, iako se ranije zalagala, a Most je u kampanji i najavljivao racionalizaciju javne uprave, odgovorila je da treba ujediniti veliku fragmentiranost. “U Hrvatskoj postoji veliki broj tijela državne uprave, pravnih osoba s javnim ovlastima i njihove nadležnosti treba pogledati, treba ih racionalizirati. Agencije i druge pravne osobe koje imaju slične poslovne procese i slične aktivnosti i zadatke treba okrupniti te veliku fragmentiranost ujediniti, primjerice iz agencija ljude dovesti u ministarstvo”, rekla je Alibegović .

Izjavila je kako su za to ključni “strateške aktivnosti usmjerene u provedbu razvoja javne uprave” i “akcijski plan provedbe strategije razvoja javne uprave”. “U resoru javne uprave ima puno zadataka i izazova na kojima treba raditi. Resori će puno više surađivati, ići ćemo u smjeru jačnja suradnje s drugim ministarstvima, te drugim tijelima državne uprave sa ciljem da dobijemo efikasan javni sektor”, rekla je Jurlina Alibegović . Ustvrdila je kako će veliki dio posla podnijeti i trenutno zaposleni u svim resorima, pa tako i u Ministarstvu uprave, sve kako bi se uspješno napravili svi reformski i strateški zadaci.

You may also like

0 comments