Država u nekretninskom poslu: Daje u zakup prostore u velikim gradovima

Tvrtka Državne nekretnine danas je izvijestila da su u tijeku dva natječaja za zakup 68 poslovnih prostora u državnom vlasništvu na atraktivnim lokacijama u Zagrebu, Dubrovniku, Rijeci, Splitu i drugim gradovima, a početne cijene zakupa su od 444 do 23.000 kuna.
Jedan natječaj odnosi se na 32 poslovna prostora u gradu Zagrebu, a drugi nudi poslovne prostore u Osijeku, Rijeci, Splitu, Šibeniku, Dubrovniku i Zadru.

Većina zagrebačkih poslovnih prostora nalazi se na atraktivnim lokacijama poput Trga bana Josipa Jelačića, Frankopanske ulice, Mesničke, Dežmanove, Radićeve, Ilice i Tesline ulice.

Pregledi prostora, koji se daju u zakup u “viđenom stanju”, organizirani su od 15. do 19. siječnja 2018. u terminima određenim natječajima. Predložene djelatnosti u poslovnim prostorima su od ugostiteljske, trgovačke, uredske, uslužne, zanatske pa do proizvodnih djelatnosti te drugih.

Početne cijene zakupa su od 444 do 23.000 kuna, a veličine prostora su od približno 11 do 370 četvornih metara, ovisno o gradu, zoni, veličini prostora, lokaciji.

S najpovoljnijim ponuditeljem, navodi se u priopćenju, sklapa se ugovor o zakupu na rok od 5 godina, ako je ispunio uvjete natječaja te ponudio najviši iznos zakupnine. Rok za dostavu pisanih ponuda za zakup je 25. siječnja 2018. za prostore u Zagrebu, odnosno 24. siječnja za prostore u ostalim gradovima, a ponude se dostavljaju Ministarstvu državne imovine.

You may also like