Dražen Rajković: Ne možemo zanemariti Sanaderovu vladavinu

Gost Dnevnika 3 HRT-a bio je Dražen Rajković, novinar i publicist, autor knjige “Kako je Sanader ukrao Hrvatsku”. Na pitanje je li očekivao ovakvu odluku izvanraspravnog vijeća Županijskog suda i on je postavio pitanje.

“Zar nije strašno što nakon svega što smo proživjeli zadnjih 12 godina nacija 3-4 dana očekuje hoće li Ivo Sanader bili pušten ili neće. Uopće mogućnost da bude pušten iz zatvora dovoljno je strašna da javnost na neki način obori s nogu”, rekao je Rajković.

“Mislim da je i posljednjem stanovniku Hrvatske jasno kako je antikorupcijska kampanja koju su započeli bivša premijerka Kosor i bivši predsjednik Josipović, propala. Zapravo ona nikad nije niti postojala”, smatra on.

“Ne možemo zanemariti da su 6 i pol godina Sanaderova mandata mediji bilo totalno pod njegovom kontrolom. Takvo stanje medija nikad se nije događalo u Hrvatskoj. Kad je “pao” mediji su počeli raditi kako se trebali radiji i prije, komentirao je Rajković stav Sanaderovih odvjetnika da mu je presuda donesena prije suđenja, u čemu su posebno prednjačili upravo neki mediji koji su ga do pada slavili”, rekao je Rajković.

You may also like