Donald Trump se nije ispričao za seksističke izjave

Američki milijarder, trenutno vodeći republikanski pretendent za Bijelu kuću Donald Trump pokušavao je u nedjelju smiriti skandal koji je izazvao seksističkim izjavama, ali se nije ispričao.

Trump se žalio se da ga je voditeljica prve debate republikanskih predizbora u četvrtak Magyn Kelly nepravedno tretirala. “Moglo se vidjeti da joj krv izlazi na oči pa i drugdje”, aludirao je u petak na menstruaciju vodeće novinarke tv-kanala Fox News. Nakon te njegove izjave, simpatizeri republikanaca koji su ga pozvali da održi govor u subotu na skupu u Atlanti, povukli su poziv.

Ne ispričavši se Trump je u nedjelju na CNN-u ponovio da ga je voditeljica nepravedno tretirala i postavljala pitanja o njegovim ranijim seksističkim izjavama. Rekao je da nije aludirao na njezinu mjesečnicu. “Jako se razljutila i ono što sam rekao se odnosilo na njezin bijes. Nisam rekao ništa nekorektno”, tvrdi Trump. “Samo prljavi um će reći da sam aludirao na njezinu mjesečnicu” i dodao da “voli žene i da im želi pomoći”.

Dunald Trump je također optužio svoje republikanske protivnike i druge dužnosnike stranke što ga kritiziraju u nastojanju da budu politički korektni kako bi si priskrbili bodove, dok prema anketama on vodi.

You may also like