Donald Trump se ispričao Kavanaughu

Novi sudac Vrhovnog suda Brett Kavanaugh prisegnuo je na dužnost obećanjem da će suditi najbolje što može pošto je završen bolan proces njegova imenovanja, a za te mu se nedaće tijekom ceremonije u Bijeloj kući u ime nacije ispričao predsjednik Donald Trump, prenose agencije u utorak.
“U ime našeg naroda, želim se ispričati Brettu Kavanaughu i cijeloj njegovoj obitelji zbog užasne boli i patnje što je bio primoran podnijeti”, rekao je Trump na početku svečane prisege u istočnoj sobi Bijele kuće u ponedjeljak po američkom vremenu.

“Oni koji se istaknu u služenju našoj zemlji zaslužuju poštenu i dostojanstvenu procjenu, a ne kampanju političkog i osobnog uništenja baziranog na lažima i prijevari”, dodao je predsjednik Trump.

Proces izbora Kavanaugha za suca Vrhovnog suda postao je kontroverzan nakon što je sveučilišna profesorica Christine Blasey Ford u javnost iznijela optužbe za seksualno napastovanje protiv Kavanaugha koje se navodno dogodilo 1982, dok su oboje bili srednjoškolci.

Kavanaugh (53), je rekao u ponedjeljak da novi posao počinje bez gorčine i da je “Vrhovni sud pravosudna, a ne stranačka ili politička ustanova”. “Prcoes u Senatu bio je sporan i emotivan. Taj je proces završen. Sada sam usredotočen na to da sudim najbolje što mogu”, rekao je Kavanugh uz kojega su pri polaganju prisege stajali supruga i djeca.

You may also like

0 comments