Donald Trump opet vrijeđa

Američki predsjednički kandidat Donald Trump pojačao je u srijedu sukob s Fox Newsom, upotrijebivši uvredljivu riječ koja ukazuje na ženu lakog morala u tvitu o voditeljici Megyn Kelly nakon što se dramatično povukao iz debate samo nekoliko dana prije prvog glasovanja u Iowi.

Trump se u utorak povukao iz televizijskog sučeljavanja predviđenog za četvrtak navečer u Des Moinesu u Iowi, nervozan zbog toga što je Fox dopustio Kelly da moderira nakon što su ga naljutila njezina pitanja u debati prošle godine. Ovaj američki milijarder, u utrci na republikanskim predizborima, i novinarka koja je bila moderatorica u prvoj republikanskoj debati u kolovozu, zakačili su se tom prilikom, a Trump je Kelly predbacio da postavlja agresivna pitanja. Njegove seksističke izjave koje je tada izrekao šokirale su i njegove simpatizere.

Sada je nastavio s uvredama. “Odbijam nazvati Megyn Kelly ‘fificom’ jer to ne bi bilo politički korektno”, napisao je Trump na Twitteru. “Umjesto toga samo ću je nazvati beznačajnom novinarkom!” Trumpovo povlačenje znači da u posljednoj televizijskoj debati prije glasovanja u Iowi u ponedjeljak neće biti čovjek koji mjesecima dominira republikanskom utrkom i vodi u mnogim ispitivanjima javnog mišljenja.

You may also like

0 comments