Donald Trump niječe bilo kakvu vezu s Rusijom

Donald Trump je u srijedu zanijekao bilo kakvu vezu s Rusijom nakon ostavke svog savjetnika za nacionalnu sigurnost Michaela Flyyna optuženog da je lagao o svojim vezama s Moskvom, nazivajući taj slučaj “apsurdnim”.

Ta priča o “povezanosti s Rusijom je apsurdna, to je tek pokušaj da se prikriju brojne pogrješke počinjene u gubitničkoj kampanji Hillary Clinton”, reagirao je Donald Trump u nizu poruka na Twitteru objavljenih tijekom jutra na toj društvenoj mreži putem koje često komunicira s javnošću.

Flynn je osumnjičen zbog nekoliko telefonskih razgovora s ruskim veleposlanikom u Washingtonu prije Trumpova preuzimanja dužnosti i zbog načina na koji je o tome izvijestio potpredsjednika Mikea Pencea.

“Mediji koji šire lažne informacije divljaju sa svojim teorijama urote i slijepom mržnjom”, istaknuo je američki predsjednik na društvenoj mreži napose uperivši prstom  u liberalne televizijske mreže CNN i MSNBC koje se, rekao je, “ne može gledati”. No pohvalio je konzervativnu mrežu Fox.

Trump je usto optužio američke obavještajne službe da su otkrile informacije u vezi s tim, otvoreno prozivajući Nacionalnu agenciju za sigurnost (NSA) i saveznu policiju (FBI): “Obavještajna zajednica (NSA i FBI?) je nezakonito predala informacije lošem @NYTimesu i @WashingtonPostu”, napisao je.

Naprotiv, Donald Trump je čestitao novinaru Bloomberga koji je napisao: “NSA i FBI (…) se ne bi trebali miješati u našu politiku”.

Bijela kuća već dva dana pokušava zaustaviti buru koja se podigla nakon ostavke Michaela Flynna, ali se i dalje postavljaju pitanja o prošlim i budućim vezama Trumpova tima s Rusijom.

Flynn je bio glavni u timu Trumpovih bliskih suradnika za vanjskopolitička pitanja i jedan od stupova njegove predizborne utrke.

(Agencije)

You may also like