Donald Trump kritizirao pravosuđe, ali se neće miješati

Američki predsjednik Donald Trump izrazio je simpatije za bivšeg voditelja svoje predizborne kampanje Paula Manaforta i rekao da se “neće miješati” nakon što je napao državnog odvjetnika Jeffa Sessionsa i američko ministarstvo pravosuđa u intervjuu objavljenome u četvrtak.
Trump je pojačao kritike ministarstva pravosuđa u intervjuu koji je Fox News objavio u srijedu dok se Bijela kuća bori da odgovori na osude Manaforta kojeg je sud proglasio krivim za bankarsku i poreznu pronevjeru i nagodbu s tužiteljstvom Trumpova bivšeg osobnog odvjetnika Michaela Cohena.

On je ponovio niz prigovora na račun ministarstva i FBI-ja.

Trump je rekao da poštuje Manaforta zbog posla koji je obavio za istaknute republikanske političare dodajući da “neke stvari za koje je optužen vjerojatno radi svaki savjetnik ili lobist u Washingtonu”. On je okrivio Sessionsa za kako je rekao korupciju u glavnoj američkoj policijskoj agenciji te kazao: “Ubacio sam državnog odvjetnika koji nikada nije preuzeo kontrolu u ministarstvu pravosuđa”.

Trump je međutim rekao da se neće miješati u djelokrug ministarstva. “Neću se miješati i možda je tako najbolje”, rekao je američki predsjednik u intervjuu za Fox & Friends.

Američki predsjednik Donald Trump kazao je kako bi razmotrio može li pomilovati bivšeg voditelja svoje predizborne kampanje Paula Manaforta osuđenog u utorak za porezne i bankarske prijevare, prema novinarki Fox Newsa koja je intervjuirala predsjednika. Novinarka Fox Newsa Ainsley Earhardt kazala je kako joj je Trump u srijedu kazao kako bi “razmotrio” pomlovanje Manaforta. “Mislim da se loše osjeća zbog Manaforta. Bili su prijatelji”, kazala je Earhardt u emisiji “Hannity na Fox Newsu u srijedu navečer najavljujući intervju koji će biti emitiran u četvrtak.

Manafort je u utorak osuđen po osam točaka optužnice za porezne utaje i bankarske prijevare. Trump je u tvitu u srijedu napisao kako je Manafort “hrabar čovjek” te da se “loše osjeća zbog Paula Manaforta i njegove divne obitelji”.

You may also like

0 comments