Dokumenti dokazuju, Milanović je sustavno lagao Europskoj komisiji

Udruga Blokirani u posjedu je odgovora Europske Komisije iz kojeg je vidljivo da je Vlada Zorana Milanovića lagala EU Parlament vezano uz deblokade bankovnih računa za 325 000 građana RH. Priopćenje Udruge donosimo u cijelosti

“Premijer Tihomir Orešković, kazao je pred 4 dana, a nakon što je u radnom posjetu Zagrebu bio potpredsjednik Komisije za euro i socijalni dijalog, Valdis Dombrovskis kako bivša vlada nije izvršila reforme. Naglasio je da smo izgubili 4 godine za reforme koje je bivša Vlada obećala i govorila da provodi. Da nismo vidjeli rezultate. Rezultat toga je da nam danas prijeti postupak korektivne mjere. Hrvatska bi mogla biti prva zemlja kojoj prijete takve mjere.

Premijer Orešković je nažalost u pravu. Udruga Blokirani zna da je to nažalost istina. Da je Vlada Zorana Milanovića govorila da provodi reforme ali ih nije provela. Da je Vlada pritom zavaravala domaću javnost ali i Europsku Komisiju.

Udruga Blokirani , ovom prilikom daje na uvid odgovor iz EK iz kojeg je vidljivo da je Vlada Zorana Milanovića lagala EU o provođenju reformi , osobito kad je riječ o brisanju blokada nad milijun privatnih računa u vlasništvu 325 000 građana te desetaka tisuća privatnih tvrtki.

Podsjetimo da udruga Blokirani zagovara Izmjene Ovršnog mentaliteta u Hrvatskoj. U ime 325 000 Blokiranih, vodstvo udruge sa vodstvom Europskog Parlamenta vodi kontinuiranu prepisku. Upozoravamo na privatni dug Hrvatske, koji raste zbog blokada.

Upravo je to i motiviralo EU potpredsjednika Dombrovskis-a da novoj Vladi skrene pažnju na katastrofalnu visinu privatnog duga u Hrvatskoj koji je puno veći od duga kompletne privrede.

U protekle 2 godine djelovanja udruge izmijenili smo više dopisa sa EK. Upoznali ih sa lošom pravno-političkom praksom hrvatskog Ovršnog pravosuđa i državnom agencijom FINA.koja , bez sudske pravomoćne presude, blokira građanima sve račune.

Zadnji odgovor iz EK nas je zaprepastio i obeshrabrio. Pomislili smo kakvog smisla ima da mi više upozoravamo EU na loše stanje u Hrvatskoj, ako EU potom traži odgovor od Vlade, a Vlada ih krivo informira?

Naime EK nam je dala na znanje da je Vlada Rh , Zorana Milanovića u veljači, 2015. ( citiram) „ pokrenula aktivnosti OBUSTAVA I BRISANJA blokada bankovnih
računa građana RH“.

To jednostavno nije istina!

325 000 blokiranih u blokadi dužoj od 1000 dana zna da to nije istina. Blokade nisu brisane. Dapače, sve ih je više.

I sad neminovno jest da si ti kao aktivan građanin Hrvatske postaviš pitanje u kakvoj to zemlji živiš ako javni službenik, u ime Vlade RH, sebi dozvoli „slobodu“ na laž, pa frizira Izvješća prema EK?

Kako da ti kao aktivni građanin koji vjeruje u demokraciju interpretiraš činjenicu da Vlada neće reći točne podatke o stanju pravosuđa u Hrvatskoj? Kako da se ti, volonter, boriš protiv mašinerije koja te ima moć blokirati?!

Mi znamo da svatko ima pravo sudjelovati u upravljanju svojom zemljom, posredno ili neposredno, i to i činimo. Znamo da je volja naroda temelj državne vlasti.

Sve su to dobre definicije, dobre političke prakse, dobre demokracije, države u kojoj ima smisla živjeti i raditi. Želimo i Hrvatskoj takvu budućnost.

No kako pobijediti u borbi s vladajućima koji će, nakon što mi upozorimo EK na blokade, odgovoriti EK da su oni blokade obrisali!

A nisu.

Obzirom da je i predstavnik EK pred 4 dana u Hrvatskoj upozorio da nam se svima spremaju korektivne mjere ako Vlada ne uvede reforme smatrali smo da treba javnost upozoriti na kakve su sve trikove, bivša Vlada , bili spremni da zadrže vlast”, stoji u priopćenju.

ek 1 ek2 ek3 ek4 ek5 ek6

You may also like