Dogovorena prodaja British Steela Kinezima

Likvidatori iz EY-a dogovorili
Likvidatori posrnulog britanskog proizvođača čelika British Steela priopćili su da su postigli sporazum o prodaji većine njegova poslovanja kineskoj grupi Jingye Steel, što bi moglo zaštititi tisuće radnih mjesta.

Likvidator i administratori EY-ja utvrdili su sporazum prema kojem će kineska kompanija kupiti glavnu tvornicu British Steela u gradu Scunthorpeu te nekoliko podružnica tvrtke, priopćili su iz British Steela.

„Dovršetak ugovora vezan je za brojne uvjete, uključujući potrebne regulatorne dozvole i određene postupke savjetovanja s radnicima”, stoji u priopćenju objavljenom u ponedjeljak navečer.

Dvije strane nastoje „zaključiti prodaju u što razumnijem roku”, dodaje se. Britanska vlada priopćila je kako je dogovor „važan korak prema osiguravanju poslovanja s proizvodnjom čelika u tvornicama British Steela u Velikoj Britaniji”, dodajući da će „surađivati s likvidatorom i Jingyeom na sljedećoj razini postupka prodaje”.

Pozivajući se na neimenovani izvor, Financial Times piše da se očekuje da će Jingye za dio poslovanja British Steela platiti oko 50 milijuna funti (64 milijuna dolara) i preuzeti obvezu ulaganja 1,2 milijarde funti u sljedećih deset godina.

Nakon likvidacije kompanije u svibnju vlada je pokušavala osigurati budućnost kompanije i njenih više od 4.000 zaposlenika te oko 20 tisuća njih u opskrbnom lancu.

Direktor sindikata zaposlenih u sektoru proizvodnje čelika Community Roy izjavio je da je dogovor postignut u ponedjeljak „pozitivan korak prema osiguravanju British Steela pod novim vlasnikom”.

Oporbeni laburisti upozoravaju da kineski vlasnik baš i nije najbolja opcija.

You may also like

0 comments