Dogovor postignut, mandatar u 16 sati poznat

Čelnici Mosta i Domoljubne koalicije trebali bi se sastati u 14,30 sati u hotelu Sheraton, nakon čega će dati izjave za javnost, doznaje se iz Mosta, čije Nacionalno vijeće i dalje zasjeda. Nacionalno vijeće Mosta zasjeda od jutros kako bi donijelo odluku o tome koga će na konzultacijama kod predsjednice Republike zajedno s HDZ-ovom koalicijom predložiti za mandatara Vlade.

Dosad čelnici Mosta nisu novinarima ništa rekli o svojim zaključcima, osim što je članica Nacionalnog vijeća Ružica Vukovac u prolazu rekla kako bi mandatar trebao biti čelnik Mosta Božo Petrov “jer je on to zaslužio”. U međuvremenu u medijima se pojavila spekulacija da će HDZ za mandatara predložiti Damira Vanđelića, investicijskog direktora Adris grupe.

“Danas će biti predstavljen mandatar. Ovo je jedan dinamičan sport. Mnogi drugi saborski zastupnici znaju da imamo većinu pa će nam se pridružiti, a to je normalno i pragmatično. Ne želimo o funkcijama, želimo da ljudi kvalitetno provode programe. Dao Bog da nađemo najbolje bez obzira na stranačke funkcije. Ne želim komentirati bivšeg premijera, ja Petrovu vjerujem. Bitna razlika između nas i njih, mi nismo radili na razbijanju Mosta. Ovo što su iz Hrvatska raste napravili je vrlo loša osobina koju su pokazivali kroz četiri godine. O kandidatu ćete saznati uz lijep odjek. Mislim da će premijer biti kvalitetan. Pustite koju ću ja funkciju imati. Bitno je da počnemo raditi i da se ne osramotimo kod građana i da dignemo gospodarstvo. Od funkcija nemamo ništa ako nešto ne napravimo. Zar ja moram nešto biti. Želimo vrijedno, pošteno i domoljubno raditi za Hrvatsku. Jučer smo ujedinili svoje potpise i pokazali da imamo većinu u parlamentu i da nitko više ne može imati većinu. Mandatar u 16 sati na pressici će biti predstavljen. Ide s nama na Pantovčak.”, rekao je Karmarko.

You may also like

0 comments