Home Ekonomija Dobit Amazona porasla 28 posto

Dobit Amazona porasla 28 posto

by Agencije

Američka internetska kompanija Amazon izvijestila je u petak o dobiti od 513 milijuna dolara u prvom tromjesečju, zahvaljujući skoku prihoda za 28 posto, dok je u istom lanjskom razdoblju zabilježio gubitak.

Prihodi te e-trgovačke tvrtke dosegnuli su u tri mjeseca do kraja ožujka 29,1 milijardu dolara, potpomognuti rastom prodaje Kindle uređaja za čitanje i Fire tablet računala, pokazuje poslovno izvješće. Amazon nije objavio detalje o prodaji uređaja kao što su Kindle i Fire, ali je objavio da je taj odjel zabilježio rast. “Amazon uređaji su najprodavaniji proizvodi na Amazonu, a kupci su kupili dva puta više Fire tableta nego u prvom tromjesečju prošle godine”, kazao je izvršni direktor Jeff Bezos.

Amazonov odjel za cloud usluge je najbrže rastući odjel kompanije. Prihodi tvrtke od te usluge najma prostora za pohranu podataka i softverskih usluga porasli su za 64 posto na godišnjoj razini, na 2,56 milijardi dolara . Bolji nego što se očekivalo poslovni rezultati Amazona zahvaljuju se i rastu korisnika njegova Prime servisa, koji uključuje besplatnu dostavu i TV emisije.  Od početka godine Amazon je dodao nove televizijske emisije i filmove, a u travnju je uveo opciju mjesečnog plaćanja te usluge.

Related Posts