Do 2019. godine podići ćemo BDP za 5.3 posto

Naše rješenje je realan program za gospodarski rast, razvoj i zapošljavanje. Sastavljen je zajedno s našim poduzetnicima, proizvođačima, izvoznicima, znanstvenicima, mladima, socijalnim partnerima, uz korištenje iskustava i uspješnih rješenja primijenjenih u drugim državama Europske unije te znanja i znanstveno-istraživačkih spoznaja izvrsnog njemačkog instituta IFO istaknula je Ivana Maletić u razgovoru za Jutarnji list.

“To je program koji proizlazi iz problema hrvatskog društva i države i daje dugoročna i stabilna rješenja koja će Hrvatsku pozicionirati kao vodeću među tranzicijskim državama srednjeistočne Europe, a ne na dno svih ljestvica gdje ju je Kukuriku Vlada dovela, kazala je Maletić i dodala da je u Hrvatskoj je neprirodno visoka stopa PDV-a. “Vlada nije smjela stopu od 23 posto povećati na 25 posto, i to pred sam ulazak u Europsku uniju, na jedinstveno tržište. Cilj nam je rasteretiti građane i omogućiti im bolji životni standard”, objasnila je.

Hrvatska će biti pozitivno iznenađenje na europskoj sceni. Rast BDP-a bit će daleko veći od 1,2 posto do 1,5 posto, što je Kukuriku Vlada isplanirala za sljedeće tri godine. Rast će se temeljiti na snažnom poduzetništvu i obrtima, poticajnom poslovnom okruženju, investicijama, uspješnom korištenju EU fondova, procvatu poljoprivrede, industrije, energetike, turizma, na digitalizaciji društva i pametnom upravljanju javnim financijama, istaknula je Maletić. “Rast BDP-a u Hrvatskoj će s našom Vladom i provedbom gospodarskog programa u 2016. biti 2,5 posto, u 2017.3,7 posto, U 2018.4,6 posto i u 2019.5,3 posto”, naglasila je i dodala da predsjednik Karamarko “sada ima širok krug izvrsnih ljudi i znat će odabrati najbolje na svim razinama i u svim institucijama u Hrvatskoj i u EU”.

You may also like

0 comments