DIP: prijeva DORH-u zbog sumnji Tomislava Karamarka

Državno izborno povjerenstvo (DIP) očitovalo se o izjavi prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka o tome kako postoje indicije da je Domljubna koalicija u noći parlamentarnih izbora pokradna za pet ili šest mandata.

‘Izjava g. Tomislava Karamarka, prvog potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske, upućuje na sumnju u pravilnost izbornih rezultata kroz navod o postojanju indicija o “krađi” mandata. Zbog navedenog DIP će Državnom odvjetništvu RH podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog mogućeg počinjenja kaznenog djela izborne prijevare’, priopćeno je u ponedjeljak iz Izbornog povjerenstva. Najavili su i da će moguće daljnje priopćenje DIP-a uslijediti ovisno o postupanju DORH-a.

DIP u priopćenju, koje potpisuje Branko Hrvatin, navodi i da su konačnošću izbornih rezultata i njihovom potvrdom od strane Ustavnog suda RH završili izborni postupak, čime je iscrpljen postupak zaštite izbornog prava propisan Zakonom o izborima zastupnika u Hrvatski sabor i mogućnost daljnjeg postupanja DIP-a.

Podsjetimo, Karamarko je na HDZ-ovom skupu u Imotskom u subotu izjavio: “postoje indicije da smo potkradeni za 5 ili 6 mandata, moram i to reći, ali ispitat ćemo to“. Jučer je, pak, na službenom facebooku Karamarko izrazio nadu da će nadležna državna tijela progovoriti o načinu kako je u državno vlasništvo u vrijeme vladavine SDP-a dospjela tvrtka APIS, koja je imala potpuni nadzor nad biračkim popisima i prebrojavanjem glasova na paralamenatarnim izborima, te istaknuo kako će to biti početak rasvjetljavanja što se događalo u izbornoj noći 8. na 9. studenoga 2015.

You may also like

0 comments