Dioničari Deutsche Boerse pristali na spajanje s LSE

Njemački burzovni operater Deutsche Boerse objavio je u srijedu da je velika većina njegovih dioničara odobrila spajanje s Londonskom burzom (LSE).

Do 12. kolovoza spajanje s londonskim operaterom odobrili su vlasnici 89,04 posto dionica Deutsche Boerse, što je znak “nedvosmislene potpore” transakciji, objavio je izvršni direktor frankfurtske kompanije Carsten Kengeter.

Već krajem srpnja spajanje su odobrili vlasnici 63 posto dionica. Potom je rok za prihvaćanje ponude produljen za dva tjedna, do 12. kolovoza.

Transakciju još moraju odobriti Europska komisija i regulatori za zaštitu tržišne utakmice u zemljama u kojima dvije kompanije posluju. “Sada ćemo se usredotočiti na potrebna regulatorna i odobrenja tijela za zaštitu tržišne utakmice”, naveo je u priopćenju izvršni direktor njemačke kompanije. “Spajanje će stvoriti svjetski konkurentnu tržišnu infrastrukturnu grupu, što će biti od koristi našim klijentima, dioničarima i širem gospodarstvu”, dodao je Kengeter.

Britanska referendumska odluka o izlasku iz Europske unije zakomplicirala je stvari budući da je prema prvotnom planu sjedište objedinjene kompanije trebalo biti u Londonu. S obzirom na otpor njemačkih regulatora ta je opcija sada manje izgledna. Prošlog su tjedna iz Deutsche Boerse priopćili da transakciju namjeravaju zaključiti u prvoj polovici iduće godine.

You may also like