Home Hrvatska Dilber: Neprihvatljivo je da Karamarko nije bio uključen u izbor šefa SOA-e

Dilber: Neprihvatljivo je da Karamarko nije bio uključen u izbor šefa SOA-e

by admin

Nakon što se pojavila informacija da je premijer Tihomir Orešković bivšem ravnatelju SOA-e Draganu Lozančiću ponudio savjetničko mjesto u Vladi, HRT neslužbeno doznaje da su tu vijest u HDZ-u dočekali s čuđenjem te postavljaju pitanje – zašto je premijer uopće i potpisao Lozančićevo razrješenje?

Nakon što se predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović s premijerom Oreškovićem dogovorila da će nasljednik biti Daniel Markić, pomalo je nevjerojatno da joj je Orešković, kaže izvor HRT-a, opalio pljusku tako što, nakon izjave da je Lozančić Milanovićev špijun, tog istog Lozančića želi postaviti za svog savjetnika.

Lozančićevo moguće imenovanje savjetnikom u Vladi komentirao je u emisiji Otvoreno i HDZ-ov Željko Dilber. Čemu supotpis premijera na njegovu ostavku ako ga postavlja na poziciju savjetnika u Vladu. Iznenađen sam, ovo mi liči na ponašanje kancelara, a ne premijera,kazao je Dilber.

U izjavi za N1 Dilber je rekao kako ”staviti supotpis na razrješenje Lozančića, a onda ga uzeti kao savjetnika u Vladi drži neozbiljnim”. Komentirao je i predsjedničina navode da je Lozančić bio osobni špijun Zorana Milanovića. ”Ja ne želim sumnjati u riječi predsjednice, ako je to rekla onda za to sigurno ima i dokaze, ali nije na meni da o tome sudim”, rekao je on.

Što se tiče nedavanja podrške od strane HDZ-a, novom šefu SOA-e Danielu Markiću Dilber je kazao da to nije bilo izglasavanje nepovjerenja premijeru Oreškoviću, ali ni Markiću.

”Ne bih bio tako drastičan. To nije bilo izglasavanje nepovjerenja Markiću kojeg poznajem i cijenim njegov doprinos u ratu. Jučer nismo govorili o imenu i prezimenu nego o principu kako se imenuje ravnatelj takve službe. Postoji i pozicija potpredsjednika Vlade koji je zadužen za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost – u ovom slučaju je to Karamarko koji zna taj dio posla. Ako se on ne konzultira i ne uključi u takav proces to držimo neprihvatljivim. Činjenica je da je HDZ radio na izradi strategije nacionalne sigurnosti, a da o tome nije bilo riječi u zadnje vrijeme”, kazao je Dilber, a prenosi N1.

Related Posts