Deveto propalo obećanje SDP-a, broj zaposlenih na najnižoj razini u 15 godina

U HDZ-u su u srijedu nastavili odbrojavanje, kako ističu, ‘propalih obećanja SDP-a, rekavši da je “unatoč turističkoj sezoni i sezonskom zapošljavanju, u srpnju ove godine broj zaposlenih u Hrvatskoj bio na najnižoj srpanjskoj razini u posljednjih 15 godina!”.

‘Deveto SDP-ovo propalo obećanje’ je da će do kraja mandata Milanovićeva Vlada “znatno smanjiti stopu nezaposlenosti, odnosno povećati stopu zaposlenosti“, priopćeno je danas iz HDZ-a. Podsjećaju kako je istina da je “unatoč turističkoj sezoni i sezonskom zapošljavanju, u srpnju ove godine broj zaposlenih u Hrvatskoj bio na najnižoj srpanjskoj razini u posljednjih 15 godina, prema podatcima Hrvatske gospodarske komore (HGK), 24. kolovoza, 2015.”

A prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u samo mjesec dana – u razdoblju od 28. rujna do 28. listopada 2015. godine, posao je izgubilo 16.271 građana! (hzz.hr). dodaju iz HDZ-a. “Milanovićeva politika je propala. Hvale se da stvaraju ‘500 radnih mjesta svaki tjedan’ i da Hrvatska raste! Hrvatska raste, ali u krivom smjeru.

Gospodarstvo je u kaosu. Građani su bespomoćni. Mladi ljudi zbog toga ispaštaju, svjedoci smo šokantne nezaposlenosti. U samo mjesec dana posao je izgubilo 16.271 građana! Neka Milanović ospori ove brojke ako može!”, naveo je glasnogovornik HDZ-a Ivan Jabuka. Iz HDZ-a ističu da hrvatskim građanima ne trebaju nova obećanja, već novo vodstvo koje će donijeti stvarne promjene te koje zna kako izvući Hrvatsku iz gospodarske krize i vratiti dostojanstvo, vjeru i optimizam građana u bolje sutra!

U odbrojavanju Top 10 neispunjenih obećanja Milanovićeve Vlade iz HDZ-a su jučer naveli, pod broj 10, “SDP-ovo propalo obećanje da će ‘povećati potencijal za nove investicije, i domaće i inozemne’. No, istina je da je “ukupan iznos izravnih stranih ulaganja u Hrvatsku u prvoj polovici 2015. godine bio, prema podatcima Hrvatske narodne banke (HNB), 45 posto niži nego u istom razdoblju prošle godine (HNB.hr, 14. listopada, 2015.)”, zaključuju iz HDZ-a.

You may also like

0 comments