Home Energetika Demo: Vidimo Petroemiju kao stratešku hrvatsku tvrtku

Demo: Vidimo Petroemiju kao stratešku hrvatsku tvrtku

by Agencije

Prigodom predstavljana programa Koalicije za premijera prvi na listi u 6. izbornoj jedinici Miodrag Demo obećao je da će se boriti za opstanak Petrokemije kao strateške državne tvrtke, priopćeno je u ponedjeljak iz koalicije koju čine Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, Narodna stranka – REFORMISTI, Novi val, HSS – Stjepan Radić i Blok umirovljenici zajedno (BUZ).

Naš cilj je zaštita Petrokemije od bilo kakve manipulacije i prodaje, tako da će Koalicija za premijera vratiti Petrokemiju u portfelj tvrtki od strateškog značenja za Hrvatsku, rekao je Demo na konferenciji za novinare.

“Petrokemija je puno pomogla u obrani domovine, a sad ona treba obranu od onih koji bi ju preuzeli. Čak 1600 obitelji izravno ovisi o toj proizvodnji i tko zna što bi bilo s njima ako bi se Petrokemija prodala, a ja vam jamčim da to neću dozvoliti. Petrokemija je simbol seljaka, ona je bila i ostat će hrvatska”, kazao je Demo.

Bivšim vladama Petrokemija je bila “tvrtka za odstrel”, kao budući saborski zastupnik povezat ću Petrokemiju i seljaka jer to je “kao odnos majke i djeteta”, dodao je.

Kandidat koalicije u 6. izbornoj jedinici Damir Petravić naglasio je kako se rješavanjem problema Petrokemije rješavaju i problemi sela i izvoza, te se spaja “zelena i plava Hrvatska”. Ako ima interesa stranih investitora za takvu industriju, zašto mi ne možemo investirati u tako važnu tvrtku, upitao se.

Drugi kandidat s liste Josip Tučkorić rekao je kako se poljoprivrednicima u Moslavini čini da netko želi uništiti hrvatskog seljaka i protjerati mlade ljude sa sela. “Ako se proda Petrokemija, ovdje više nemate ništa”, rekao je dodavši da dok se ne vrati život na selo nema ni obnove Hrvatske.

Related Posts