Demantij iz HSLS-a

Povodom medijskih špekulacija o tome kako postoje kontakti Darinka Kosora sa Mostom i koalicijom Hrvatska raste, u redakciju portala stiglo je priopćenje koje potpisuje predsjednik stranke Darinko Kosor, a mi ga prenosimo u cijelosti: 

“HSLS je zabrinut za demokratske procese u Hrvatskoj. Žalosno je da su teme potrebnih reformi postale sporedne jer dominiraju tajna praćenja i snimanja, spinovi, međusobna blaćenja i podmetanja. Mi u HSLS-u šokirani smo organiziranim razbijanjem Mosta te metodama iz davnih totalitarnih vremena. zadnjih dana postoje određeni neuspješni pokušaji uvlačenja i HSLS-a u prljavu kampanju. zbog toga ovim putem želimo jasno i glasno reagirati na puštene spinove da je sdp kontaktirao hsls oko sastavljanja saborske većine.  Nikakvih kontakata nije bilo niti će ih biti iz jednostavnog razloga što je hsls dio domoljubne koalicije i tu čvrsto ostaje kakav god politički rasplet bio. hsls-u su danas, kao i u vrijeme kad su stranku vodili Dražen Budiša i Vlado Gotovac čast i čisti obraz važniji od bilo kakvih funkcija.

zato ovim javnim putem lijepo molimo predstavnike SDP-a da nas više ne vabe i spinaju putem medija. Obavještavamo vas da smo Dario Hrebak i ja potpisali zajednički zahtjev svih saborskih zastupnika Domoljubne koalicije predsjednici Republike Hrvatske da nam kao izbornim pobjednicima povjeri mandat za sastavljanje nove Vlade RH. Po mišljenju HSLS-a postoje samo dva moguća scenarija; ili stručna vlada sa saborskom većinom koju čine Domoljubna koalicija i Most ili novi izbori! Odluku treba donijeti što prije u interesu svih građana Republike Hrvatske.”

You may also like

0 comments