Davor Stier dobio nagradu Europskog parlamenta

Bruxelles – Zastupnik u Europskom parlamentu Davor Stier (HDZ/EPP) dobio je nagradu za najboljeg europarlamentarca u kategoriji razvojne suradnje, priopćeno je u četvrtak iz EPP-a.

Svake godine “The Parliament Magazine” organizira izbor za najboljeg zastupnika Europskog parlamenta u više kategorija. Zastupnike nominiraju nevladine udruge, instituti i zaklade koji se bave europskim politikama. Ocjenjuje se kvaliteta i broj nominacija, te se odabiru tri kandidata za svaku kategoriju. Zatim se otvara proces glasovanja u kojem pravo glasa imaju zastupnici Europskog parlamenta. Ove godine glasovalo je gotovo 500 europskih zastupnika. Domaćin svečane ceremonije dodjele nagrada “MEP Awards 2015”, bivša potpredsjednica Europske Komisije Viviane Reding istaknula je kako je Stier prvi hrvatski zastupnik koji je dobio ovo priznanje, popularno nazvano “EU Oscar”.

Zastupnik Davor Ivo Stier, koordinator i glavni pregovarač Europske pučke stranke u Odboru za razvoj, istaknuo je prilikom preuzimanja nagrade kako je to priznanje veliki poticaj za daljnji rad u Europskom parlamentu. “Sama nominacija i nagrada uslijedila je nakon uloženog napora u pripremi izvješća o “Globalnom razvojnom okviru nakon 2015″. Kao izvjestitelj Parlamenta imao sam priliku sudjelovati u jednom uistinu inkluzivnom procesu gdje je postignut konsenzus svih većih političkih grupa oko nove strategije razvoja. Rezultat je jedna snažna poruka Europskog parlamenta da nova razvojna politika EU mora biti usmjerena ka tome da osiguramo dostojanstva i pravdu za sve naše građane”, zaključio je Stier, prema priopćenju EPP-a.