Darinko Kosor prognozirao restrukturiranje vlade za šest mjeseci

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor potvrdio je u utorak kako je razočaran zbog toga što HSLS-ov Josip Budimir nije ušao u Vladu, ali i ustvrdio da će Budimir ministrom postati “u drugoj turi”.

“Ja sam razočaran, prije svega radi građana Hrvatske, što nije ministar gospodarstva ili poduzetništva. On bi stvarno mogao dati jedan veliki doprinos hrvatskoj vladi, mogao bi pomoći gospodinu Oreškoviću, ali takve su bile okolnosti da su ministri bili birani samo iz redova HDZ-a i Mosta”, rekao je Kosor u emisiji “Gradski oci” radija Yammat.

Podsjetio je da u vladi nema ni ministara iz HSS-a, HSP-a AS ni Bandićeve stranke. “Ali, ja bih rekao, to je ona prva tura ministara. Znate da se ministri uvijek mijenjaju, da neki ne izdrže dulje od tri mjeseca, šest mjeseci. Poslije će doći i jedna druga tura, vjerujem da će u drugoj turi Budimir biti ministar, ali ne samo on, nego i mnogi drugi kvalitetni ljudi koji sada nisu izabrani”, rekao je Kosor. Potvrdio je da se između HSLS-a i partnera u Domoljubnoj koaliciji razgovaralo o tome da Budimir dođe na čelo nacionalnog holdinga, koji bi objedinio sva državna poduzeća. “Bilo je razgovora o tome, bilo je takvih ponuda gospodinu Budimiru od strane partnera, ali ja mislim da taj holding, ako uopće zaživi jer ima otpora prema tom holdingu, neće biti prije godinu dana”, kazao je Kosor.

Predsjednik HSLS-a odgovarao je i na pitanja o različitim tumačenjima iz vladajućih stranaka o tome na koji bi način trebalo birati čelnike javnih tvrtki. “Vidjet ćemo, tu je Vijeće za suradnju, osobno sam član tog vijeća i mislim da je naša uloga malo prenapuhana. Evo, ja sam član, a još ne znam kad je sastanak, a kamoli koji su kriteriji”, kazao je Kosor . “Pravila igre još nisu dogovorena, još nije dogovoreno hoćemo li birati samo dužnosnike, dakle zamjenike i pomoćnike ministara, ljude u agencijama, hoće li, kao što je jučer bila rasprava, za uprave ići javni natječaj ili ne. To tek moramo dogovoriti”, dodao je.

You may also like

0 comments