Home Hrvatska Danas predstavljanje HDZ-ova programa Biraj bolju budućnost

Danas predstavljanje HDZ-ova programa Biraj bolju budućnost

by Agencije

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković sudjeluje će u ponedjeljak na predstavljanju programa za mlade “Biraj bolju budućnost”, koje će se održati u Zagrebu na Trgu žrtava fašizma s početkom u 10:00 sati. Uz predsjednika HDZ-a, program će predstaviti potpredsjednica stranke Ivana Maletić.

”Možemo donijeti Hrvatskoj onu inovativnost koja je potrebna Hrvatskoj za napredak. Vi, naši mladi možete napravitii da Hrvatska prednjači u tome jer ste pokazali da možete puno i više od drugih”, rekla je Ivana Maletić.

”Nedostaje početi raditi nakon usavršavanja. Rekli ste da se nakon školovanja vratite tu se tu i da ste bez posla. Sada je svaki četvrti mladi bez posla i moramo to skupa promijenti i zato smo u temelje programa stavili siguran posao za mlade i to ćemo razvijati zajedno”, kazala je Maletić.

”Slušali smo poduzetnike i stavili smo sve promjene koje su vezane za stvaranje novih radnih mjesta. Ono što ste vi istaknuli je obrazovanje u skladu s potrebama poslodavaca. Zato je to u temeljima našeg programa”, rekla je poručivši mladima kako su oni snaga koja može stvoriti bolju budućnost.

”Obećavamo da ćemo kao vlada slušati vas i vas uključiti. Mjere nećemo raditi tako da im se vi prilagođavate nego ćemo se mi prilagođavati vama”, kazala je Maletić.

Nakon nje riječ je uzeo predsjednik mladeži HDZ-a Josip Bilaver.

”Mi ćemo prezentirati sveobuhvatan program za mlade. Dosad nije bilo takvog programa. Znamo u kakvoj su situaciji mladi u Hrvatskoj, dugo su zanemarivani. Bilo je vrijeme da napišemo konkretne mjere. Mladi zaslužuju najviše i najbolje što možemo ponuditi. Pozivam političke suparnike da sučelimo programe za mlade. Moramo pooraditi na tome da mladi dobiju posao. Tražit ćemo da se poslodavce oslobodi plaćanja doprinosa na sve mlade koji će biti primljeni za stalno”, kazao je Bilaver.

‘Obrazovanje je temelj razvoja društva’, kazao je potom predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Related Posts