Danas predsjedništvo HDZ-a o opozivu Oreškovića

Predsjedništvo HDZ-a danas će se sastati u Hotelu Panorama. Sastanak je najavljen za 15 sati, a za pretpostaviti je kako će se razgovarati o potezima stranke u političkoj krizi koja trese zemlju.

HDZ još uvijek nema 76 ruku potrebnih za preslagivanje Vlade, pa istaknuti članovi stranke o tome uopće ne žele ni razgovarati. “Sve ćete vidjeti i čuti ovih dana, idemo dalje”, rekao je Miro Kovač u nedjelju upitan ima li HDZ dovoljan broj ruku.

Prilično je jasno da HDZ u novoj vladi ne želi surađivati s Mostom i premijerom Oreškovićem, pa bi im podrška manjinaca mogla biti od velike važnosti. Spekulira se da bi netko od njih mogao dobiti mjesto potpredsjednika Vlade.

Zadnjih 6 mjeseci slušamo samo veto ovo, veto ono. Dalje tako ne možemo i u tom smjeru mi sigurno nećemo ići dalje. Strpite se još malo, svi će biti zadovoljni s rješenjem”, kazao je HDZ-ov Andrija Mikulić, a prenio N1.

Sve opcije još su otvorene, a izbori su ona koju u HDZ-u najmanje priželjkuju. Ukoliko premijer Orešković na njihovu inicijativu bude opozvan u Saboru HDZ će predložiti Zdravka Marića za novog mandatara. On će pak imati zadatak da što prije predsjednici dokaže kako ima potrebnih 76 ruku za preslagivanje većine koja će podržati novu vladu. Neke odgovore mogli bismo dobiti danas nakon sastanka Predsjedništva.

O stajalištu HDSSB-a u trenutnoj kompliciranoj političkoj situaciji, te o stavu stranke u vezi s glasovanjima u Saboru govorio je predsjednik te stranke Dragan Vulin. ”HDSSB je jasno rekao da su za Hrvatsku najbolje i najpoštenije rješenje novi izbori i naši će zastupnici glasovati u tom smjeru. Ovo je farsa, politički cirkus koji bi trebao što prije završiti i doći novi izbori kako bi se politička scena resetirala. Političke stranke se moraju očistiti, moraju proći katarzu kako bi novi sastav Hrvatskog sabora bio mnogo stabilniji. Mučno mi je gledati svakodnevno vijesti o političkoj krizi, a mogu misliti kako je građanima ove zemlje”, poručio je Vulin.

Naglasio je da je ovih dana u medijskom prostoru puno spekulacija i poručio da HDSSB neće ići ni u kakvo preslagivanje. ”Smatramo da su izbori jedino rješenje. Ni Ministarstvo poljoprivrede nije naša cijena, kako se pisalo po novinama, HDSSB ne pristaje na političku trgovinu”, rekao je za HRT.

You may also like

0 comments