Dalić: Na razinu raspravljanja o suprugu neću se spuštati

Gošća Novog dana bila je ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade, Martina Dalić. Govorila je o poreznoj reformi nove Vlade, razlozima doniranja stranke Pametno, o ‘situaciji’ sa suprugovom funkcijom u Ini…

Više puta se postavilo pitanje vašeg supruga, koji je član uprave INA-e, i mogućeg sukoba interesa. “U tome ne postoje nikakva misterija i magija. Prvo, u dnevnom, tjednom ili kakvom god poslovanju INA-e, ona se nalazi u resoru ministarstva zaštite okoliša i energetike.

S druge strane, upravljačka strurktura u INA-i je, prema mojim saznanjima, uvijek utvrđivana tako da je Vlada predlagala Skupštini izbor Nadzornog odbora, koji je dalje birao ostale organe društva. Moj suprug je već šest godina član uprave. I za vrijeme Milanovića i za vrijeme Oreškovića i mislim da sve to ukazuje da nema veze sa mnom.

Ako bi ikad Vlada određivala bilo što o mojem suprugu, obitelji, ja u tim odlukama sigurno sudjelovati neću. Na brojne komentare, oglasila se i Dalija Orešković koja je vrlo jasno rekla da u tom kontekstu sukoba interesa nema jer radi se, barem koliko ja razumijem, o provođenju javnoga interesa.

A o privatnim bi se eventualno moglo raditi kada bi Vlada raspravljala o personalnim pitanja. A prema mojim saznanjima Vlada nikada prije o tome nije raspravljala. Ako i bi, nitko se ne treba brinuti jer ja u tome neću sudjelovati.”, kazala je Matrina Dalić za N1.

You may also like