Daimler sa najvećom dobiti u prošloj godini

Njemački div automobilske industrije Daimler u četvrtak je izvijestio da je u 2015. godini ostvario nove rekordne razine dobiti, prihoda i prodaje vozila, što im ulijeva optimizam i u pogledu poslovnih izgleda u ovoj godini.

Neto dobit u 2015. godini poskočila je 23 posto, na 8,9 milijardi eura. Operativna dobit uvećana je za 36 posto, na 13,8 milijardi eura. Prihodi su porasli za 15 posto, na 149,5 milijardi eura. Lani mu je prodaja na globalnoj razini uvećana za 12 posto, na 2,9 milijuna vozila, pokazuju rezultati poslovanja za prošlu godinu, objavljeni u četvrtak. “Daimler je lani ponovno poboljšao profitabilnost i još jednom uspio ostvariti rekordne razine kako jedinične prodaje i prihoda, tako i (temeljne) i neto dobiti, uz doprinos svih dijelova poslovanja”, navodi se u priopćenju grupe.

Izvršni direktor Dieter Zetsche ističe da je “2015. bila dobra godina za Daimler i sve upućuje da će i 2016. biti takva”. U skladu s iskazanim optimizmom iz Daimlera najavljuju da će upravni i nadzorni odbor na godišnjoj skupštini dioničara u travnju predložiti povećanje dividende na 3,25 eura po dionici, s 2,45 eura u godini ranije.

You may also like

0 comments