Home EnergetikaELEKTRIČNA ENERGIJA Daimler će investirati 10 milijardi eura u e-automobile

Daimler će investirati 10 milijardi eura u e-automobile

by Petra Rajković

Na Sajmu automobila u Parizu koji se održao prošlog mjeseca kompanija Mercedes je najavila svoje namjere za proizvodnju električnih automobila predstavljanjem koncepta GenerationEQ, potpuno električnog crossovera s dometom od 500 km.

Direktor Daimlera Thomas Weber sada je najavio investiciju od 10 milijardi eura u razvoj električnih automobila. Plan je da se u ponudi do 2025. godine nađe deset električnih automobila baziranih na istoj platformi, a Mercedes procjenjuje da će električni automobili činiti od 15 do 25 posto ukupne prodaje.

Weber je za njemački dnevni list Stuttgarter Zeitung rekao da će Smart prodavati tri električna automobila. Zahvaljujući napretku u razvoju baterija, budući Smartovi automobili će s jednim punjenjem moći preći čak 700 km. Produkcijska verzija spomenutog koncepta Generation EQ će se proizvoditi u Bremenu u Njemačkoj, a crossover će se na tržištu pojaviti do 2020. godine. Kako prenosi SEEbiz, nešto kasnije bi mogla stići i luksuzna Maybachova verzija. Weber je obećao da će svi modeli EQ brenda biti drugačiji od Daimlerovih konvencionalnih automobila kada je riječ o dizajnu, ali će posuditi neke od komponenata zbog smanjenja troškova. Govoreći o plug-in hibridnom modelu S500, Weber je rekao da će se pojaviti na proljeće te da će korištenjem samo električnog pogona moći preći 50 km, prenosi energetika-net.com.

Related Posts