Dačić: Vojske koje dođu na proslavu Oluje proglasit ćemo antisrpskima

Srpski ministar vanjskih poslova, Ivica Dačić zaprijetio je danas u jednoj televizijskoj emisiji kako će Srbija pažljivo promatrati koje će strane vojske sudjelovati na vojnoj paradi povodom proslave Oluje u Zagrebu i takve će proglasiti antisrpskim ili kako je precizirao “njihovo sudjelovanje smatrat ćemo antisrpskim stavom”.

Podsjetio je kako su mnogi zamjerili Srbiji što je poslala vojnu postrojbu u Moskvu na vojnu paradu  kojom je proslavljena godišnjica završetka Drugog svjetskog rata a “na paradu koju Hrvatska organizuje sljedećeg mjeseca povodom “Oluje” u kojoj  je ubijeno više tisuća i protjerano više stotina tisuća Srba, pozvane su i vojske nekih drugih zemalja”. “Sudjelovanje njihovih vojski na paradi će imati veoma jasnu negativnu poruku prema Srbiji. Mi ćemo onda to smatrati antisrpskim stavom”, pojasnio je šef srpske diplomacije i nekadašnji glasnogovornik Slobodana Miloševića.

Dodao je kako se Srbija nalazi na “raskršću istoka i zapada” i zbog toga mora balansirati i nastaviti s težnjom pristupanja Europskoj uniji, ali i imati dobre gospodarske veze s Rusijom. “Želimo u EU jer je to u našem nacionalnom i državnom interesu, ali s druge strane, u političkom smislu, strateški, partnerski, ekonomski, zašto bismo se odricali partnerstva s Rusijom”, rekao je Ivica Dačić.

You may also like