Da bi sanirao dug autocesta, Orešković će morati postati političar

Financijašu je jasno da unovčiti autoceste znači smanjiti javni dug. No da bi građane nagovorio da (ponovno) plate autocestu – Orešković će morati postati i političar Uskoro bi nam Vlada mogla ponuditi kupnju dionica autocesta na inicijalnoj javnoj ponudi jer je privatizacija ponovno na stolu u Banskim dvorima. Iako je HDZ u oporbi bio protiv, premijer Tihomir Orešković otkrio je da se razmišlja o modelu najsličnijem planu B nakon propale monetizacije koji Milanovićeva Vlada nije stigla provesti.

Jučer u Londonu, danas pred domaćim poduzetnicima premijer Tihomir Orešković izlagao je svoj plan sređivanja državnih financija. Dio tog plana je i donedavno omražen pojam – monetizacija. “Imali smo referendum, svima je nama jasno da koncesija – ne idemo u taj smjer. Ali mislim da imamo tu mogućnosti da možemo iskoristiti ovaj drugi stup mirovinski fond i gledati na koji način možemo investirati”, izjavio je Orešković.

Dugovi autocesta, objašnjava, za državu su jednostavn opreveliko opterećenje. “Autoceste mi imamo dug od skoro 4,5 milijardi eura, to je ogroman dug. I evo u današnjem istupu sam rekao: gledajte to samo pokrenuli da vidimo kako možemo iskoristiti drugi mirovinski stup i da imamo jedan IPO da građani Republike Hrvatske investiraju u tu autocestu, koja je naša autocesta, i mislim da je to dobra investicija”, dodao je premijer.

No misle li i i u HDZ-u kao premijer da je to dobra investicija i dobar put? Donedavno nisu, štoviše bili su žestoko protiv. “Apsolutno sam protiv monetizacije. Ići ćemo prema restrukturiranju tvrtki i reprogramu postojećih obveza”, izjavio je Oleg Butković (HDZ), ministar prometa 25. siječnja ove godine.

Tako je ministar prometa govorio prije mjesec dana, prilikom preuzimanja dužnosti. Danas iznenađen Oreškovićevim prijedlogom, ali – mekših stavova. “Ne mogu govoriti o onome, to sam jutros pročitao u medijima, dakle o onom s čime i sam nisam upoznat. Ali definitivno ono što sam, i rekao, moramo snažno krenuti u restrukturiranje svih cestarskih tvrtki smanjiti njihove rashode, povećati prihode i takvi ići na tržište kapitala”, dodao je Butković, a prenosi RTL.

Bivši ministar Siniša Hajdaš Dončić tvrdi – to je moj model protiv koga su se prije borili, a njegov model srušili su sindikati potpisima za referendum. I sada poručuju: “Mi smo u samom početku govorili da bi trebali dio obveznica prodati i kroz obveznice mogu mirovinski fondovi sudjelovati pa i braniteljski fond pa i sami građani. Mi smo protiv bilo kakve privatizacije i predavanja upravljanja u privatne ruke”.

No upravo privatizaciju Vlada – ne isključuje. “Jedna od opcija je privatizacija kroz IPO? Da, to je također jedna od opcija što smo već spomenuli. Razgovarali smo s hrvatski mirovinskim fondovima, u ovom trenutku konačna odluka nije donešena, ali svi ti modeli su na razmatranju”, poručuje Zdravko Marić, ministar financija.

Bi li građani kupili dionice autoceste? Ili u njih uložili svoju mirovinu? Financijašu je jasno da unovčiti autoceste znači smanjiti javni dug. No da bi građane nagovorio da (ponovno) plate autocestu – Orešković će morati postati i političar.

You may also like

0 comments