Home Hrvatska D. Orešković: Povjerenstvo još nije dobilo svu zatraženu dokumentaciju o Karamarku

D. Orešković: Povjerenstvo još nije dobilo svu zatraženu dokumentaciju o Karamarku

by Agencije

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković izjavila je u četvrtak da je Povjerenstvu stigla određena dokumentacija u vezi slučaja Karamarko, prije svega poslovna dokumentacija za trgovačko društvo Drimia, kojem je vlasnica Karamarkova supruga Ana Karamarko, no za donošene odluke čekaju dodatno zatraženu dokumentaciju i očitovanja.

“Još uvijek nemamo sve dokumente potrebne za donošenje odluke, pa smo zatražili dodatnu dokumentaciju i dodatna očitovanja, no za sada ne mogu precizirati što smo i od koga zatražili jer bi se time mogao kompromitirati postupak”, rekla je Orešković novinarima.

Izrazila je uvjerenje da će sva dokumentacija stići na vrijeme i da će Povjerenstvo odluku donijeti prije roka o izglasavanju nepovjerenja potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku u Hrvatskom saboru. Najavila je da će na samoj javnoj sjednici Povjerenstva, na kojoj se budu iznosili razlozi na temelju kojih se odlučuje, biti jasno što je Povjerenstvo tražilo, od koga i kada.

Orešković je ustvrdila da Povjerenstvo ne može donijeti odluku ako ne dobije sve bitno što je tražilo i da, sa svoje strane, postupa vrlo promtno. “Vjerujem da ćemo dobiti potrebne dokumente i da ćemo odluku moći donijeti na vrijeme”, kazala je.

Josip Petrović, čija je tvrtka Petrius poslovala s tvrkom Drimia, dostavio je očitovanje i izrazio spremnost da, ako bude potrebno, dostavi i dokumentaciju, rekla je Orešković. Također je navela da se od Tomislava Karamarka, koji je uputio zahtjev Povjerenstvu da ispita je li bio u eventualnom sukobu interesa, dokumentacija nije niti tražila, već samo da pojasni okolnosti temeljem nekih dokumenta, s obzirom na njegovu funkciju potpredsjednika Vlade.

Hrvatski sabor o SDP-ovu prijedlogu za izglasavanje nepovjerenja Karamarku treba glasovati do 18. lipnja.

Related Posts