Home Hrvatska Culej i Kajtazi u polemici o govoru mržnje

Culej i Kajtazi u polemici o govoru mržnje

by Agencije

Saborski zastupnik i kandidat Saveza Roma u Hrvatskoj u XII. izbornoj jedinici Veljko Kajtazi prozvao je u utorak saborskog zastupnika i HDZ-ovog kandidata u V. izbornoj jedinici Stevu Culeja zbog vrjeđanja na nacionalnoj osnovi i govora mržnje na njegovom službenom facebook profilu, na što mu je Culej odgovorio da ga nije vrijeđao i da bi se Kajtazi zbog izrečenih laži trebao ispričati čitavom hrvatskom narodu.

Kajtazijev ured dostavio je u utorak medijima fotografiju izjave koju je Culej objavio na Kajtazijevu službenom facebook profilu, navodeći da su jako razočarani i iznenađeni tim postupkom saborskog zastupnika te mole nadležna tijela za žurnu reakciju.

Culej je na Kajtazijevu profilu napisao: “Poštovani Romi ne vjerujte bivšem oficiru JNA laže ko srpski cigan i nije dio vas hrvatskih Roma, u Hrvatskom Saboru iznosi laži i radi po nalogu mrzitelja Hrvata što nije vaš program suživota”.

Kajtazi je na taj komentar u objavi napisao “[GOVOR MRŽNJE] Ovo sam najmanje očekivao od kolege saborskog zastupnika”. Na novinarski upit hoće li se ispričati Kajtaziju zbog vrijeđanja Culej je u utorak u Hrvatskom saboru izjavio da će se ispričati ako ima uvredljivog sadržaja, ali da se ne može ispričati zbog činjenica koje je napisao, a to je da je Kajtazi bio oficir JNA i da je lagao kad je na zadnjoj sjednici Hrvatskog sabora ustvrdio “da Hrvati bacaju bombe Romima u dvorišta i da za to ima dokaze”.

Neka dokaže da su Romi ugroženi od Hrvata, pogotovo neka podastre dokaze o bacanju bombi u dvorište Roma. Kajtazi bi se za te laži trebao ispričati čitavom hrvatskom narodu, izjavio je Culej. Ni na koji način nisam uvrijedio niti jednog Roma koji su dio naše hrvatske zajednice i među kojima imam brojne prijatelje. Kajtazija nisam nazvao srpskim ciganom, već sam napisao da je lagao kao oni koji lažu, objasnio je Culej.

Related Posts